Naar case overzicht

Toen ALKU op de kunststof deur van ZUID klopte, zagen we een window of opportunity om via impactvolle acties van ALKU hét A-merk in kunststof kozijnen te maken.

ALKU is een kunststof kozijnenmerk met een eigen fabriek in Tilburg, twee Ontdekkingscentra en een uitgebreid dealernetwerk. De organisatie klopte bij ons op de kunststof deur om hét A-merk te worden waar consumenten bij hun leverancier om vragen. Een uitdaging waar we bij ZUID wel raad mee wisten.

De producten en organisatie van ALKU stonden als een huis. Maar de vertaling hiervan in de externe communicatie moest beter. ZUID verzorgde een complete herpositionering waarbij de naam, pay-off, waardepropositie, logo en de rest van de huisstijl werden vernieuwd. Met frisgroen lieten we ALKU opvallen tussen de veelal blauwe concurrenten. De rebranding voerden we door in allerlei middelen, van signing tot aan brochures. Vervolgens ontwikkelden we de landelijke naamsbekendheidscampagne ‘Dan weet je wat je in huis haalt’. En hielpen we ALKU met losse acties en de communicatie richting dealers. Via ons concept ‘Een van ons’ zetten we de employer branding op poten.

De herpositionering en rebranding resulteerden in een fundament waarmee ALKU haar ambities waar kan maken. Met de landelijke campagne die hieruit voortvloeide, wisten we de ambitie om meer naamsbekendheid te creëren waar te maken. Zo bleek uit het naamsbekendheidonderzoek dat is uitgevoerd nadat we het campagnemateriaal een tijdlang online via social ads, display banners en YouTube advertising en offline via billboards, abri’s en radiocommercials verspreidden. Ook de meer commerciële doelstellingen werden gerealiseerd. Zo mondden lokale acties uit in meer offerteaanvragen en breidde het dealernetwerk zich uit.