Breaking

Paul Bothof nieuwe creative director ZUID Creatives

Wat doet een creative director?

“Als creative director zoek ik samen met mijn team naar creatieve antwoorden op de communicatieve uitdagingen en vraagstukken van klanten. Waar staan ze voor en waar gaan ze voor? Hoe ziet dat eruit? In mijn rol binnen ZUID ben ik eindverantwoordelijk voor duidelijke creatieve richtingen waarin we vanuit heldere merkstrategieën impact maken.”

Wat is de weg naar een rol als creative director bij ZUID?

“Zoals veel creatievelingen ben ik hobbymatig in het vak gerold. De positieve reacties hebben me ertoe bewogen om bij een reclamebureau te solliciteren. Vanuit mijn ambitie om mezelf zo breed mogelijk te ontwikkelen heb ik via diverse bureaus in mijn thuishaven Rotterdam de hele ladder bewandeld.”

“Als je in dit wereldje de nodige meters hebt afgelegd, rol je doorgaans in managementrollen of – in mijn geval – een eigen bedrijf. Als ondernemer ging ik echter steeds meer niet-creatieve taken vervullen. Na 10 jaar kwam voor mij het moment om te luisteren naar datgene wat ik echt leuk vind en waarschijnlijk ook het beste in ben. Dat is samen met creatieve mensen mooie oplossingen ontwikkelen waar klanten blij van worden.”

Waarom kies je voor ZUID Creatives?

“Voordat ZUID of enig andere partij in beeld was had ik voor mezelf een profiel geschetst van het bedrijf dat het beste bij mij past. Een belangrijke voorwaarde was dat het een middelgroot bedrijf moest zijn met een mooie balans tussen jonge mensen en senioriteit met jonge geesten.”

“Daarnaast moest het een plek zijn waar een concrete, stevige groeiambitie is, waar nog aan te bouwen valt. Na een informeel gesprek met ZUID’s strategy director, die ik ken uit een eerdere samenwerking, werd het me duidelijk dat ZUID op de shortlist hoorde. Uiteindelijk viel ik voor de ondernemersgeest die hier heel erg wordt omarmd. Van de attitude dat je op voorhand alles kapot kunt redeneren, maar ga het maar gewoon doen. Lekker Rotterdams ook.”

Welke creatieve vingerafdruk van Paul gaan we sowieso terugzien?

“Mijn insteek is dat we altijd met elkaar in het creatieve proces staan om heldere merkboodschappen te brengen die iets losmaken en begrijpelijk zijn. Daar ligt de verwachting van de klant, dat is onze taak.”

“Het is al typisch ZUID  om in het dna van de klant te kruipen. Niet alleen om te snappen wat ze doen, maar vooral ook waarom. Als creatief kun je uitingen bedenken die reclamemensen fantastisch vinden, maar niet bij het merk passen. Dan heb je helemaal niets. Het vinden van die gulden middenweg en mijn team helpen met het maken van creatieve keuzes die iets opleveren voor ons en onze klanten, is een tof onderdeel van mijn rol.”

“Wat mijn vak daarnaast fantastisch maakt is dat stijltrends en technische ontwikkelingen ons werk enorm verrijken. Momenteel is AI het buzzword dat onze wereld in beroering brengt. Toepassingen als ChatGPT en Midjourney zijn voor iedereen nieuwe terreinen, die door ZUID met een gezonde combinatie van nieuwsgierigheid en een kritische blik worden veroverd. Mijn ervaring so far is dat AI de potentie heeft om een positieve revolutie teweeg te brengen in ons dagelijks werk en voor onze klanten. Over de manier waarop ZUID de toekomst met open vizier tegemoet treedt valt veel te vertellen. Mijn bevindingen ga je zeker nog tegenkomen op dit kanaal.”

Ben jij er klaar voor? - 

Annemarieke Scheperkamp
Managing Director - Managing Director -

Je doelgroep in beweging krijgen?

Bereik, boei en bind ze met bewegend beeld.
Bel of mail
Annemarieke
.