Employer empowerment

Van medewerker tot corporate influencer

Medewerkers die als corporate influencers talentvolle kandidaten uit hun persoonlijke netwerk aandragen. Het is de ultieme droom van directies en hr-medewerkers, zeker in de huidige krappe arbeidsmarkt. En bovendien een praktische oplossing. Maar wat is een corporate influencer precies? En hoe kan je medewerkers enthousiasmeren om jou als werkgever op de kaart te zetten?

Het aantrekken van nieuw talent is een hot topic en all is fair in werving en selectie. Recruiters gooien dan ook alles in de strijd om talent te verleiden voor hen te kiezen. Maar je allerbeste recruiter blijkt nog altijd iemand zonder officiële hr-functietitel; je tevreden medewerker.  

Maak influencers van je medewerkers

Bij influencers denken we vaak aan grote namen met een groot publiek die overeenkomsten sluiten met grote bedrijven. Maar bedenk voordat je Kim Kardashians nummer erbij zoekt dat voor corporate influencers andere spelregels gelden. Voor hen geldt juist ‘smaller is better’. Corporate influencing draait namelijk om persoonlijk contact en vertrouwen.

Don’t fake it ‘till you make it

De grootste fout die je kunt maken is dan ook om corporate influencing op te leggen of teksten voor te kauwen. Zodra het bedacht is, is de kracht en magie weg. Het netwerk van jouw medewerkers merkt het meteen zodra een boodschap niet authentiek is. En dan is de conclusie dat jij als werkgever niet authentiek bent snel gemaakt.

Hoe dan wel?

Creëer een deelcultuur. Geef je medewerkers een stem en zorg regelmatig voor ervaringen die ze op een authentieke manier willen delen met de mensen om hen heen. Als werkgever die binnen en buiten de bedrijfspoorten op een originele en betrokken manier meedenkt en mooie ervaringen mogelijk maakt, word je een aantrekkelijke partij voor toekomstmakers die op zoek zijn naar wat jij aantoonbaar biedt.

Voorbeelden? We horen je!

Enschedese software-ontwikkelaar Moneybird wilde iets speciaals doen voor mensen die 5 jaar in dienst zijn. Hun aanpak? Geef ons je bucketlist, dan strepen we een ervaring voor je af. Zolang het maar iets is waar je het in het bejaardenhuis nog over hebt. Een van hun medewerkers haalde de landelijke pers en ging viral toen Moneybird haar trouwjurk regelde.

Man en vrouw in trouwkleding

Je beste reclame is niet te koop

Corporate influencing draait dus om het bieden van priceless ervaringen. Die je mensen kunnen opdoen omdat ze bij jou werken. Daarbij gaat het meer om creativiteit dan om diepe zakken. Wat je ook doet, zorg dat het verrassend en logisch tegelijk is.

Eerste Hulp Bij Corporate Influencing nodig?

Ons creatieve team van branding specialisten helpt je graag bij het bedenken en ontwikkelen van ijzersterke, onderscheidende en passende ervaringen voor je medewerkers. Alexandra staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden: 013- 5450323.

Ben jij er klaar voor? - 

Annemarieke Scheperkamp
Managing Director - Managing Director -

Je doelgroep in beweging krijgen?

Bereik, boei en bind ze met bewegend beeld.
Bel of mail
Annemarieke
.