Blog

ZUID lanceert Backstage, een uniek stagetraject voor creatief talent

Met de start van het nieuwe school- en academische jaar, begint ook een nieuwe ronde stages bij veel bedrijven. Bij ZUID Agency Group ziet dat traject er bewust anders uit dan voorgaande jaren. Als netwerk van creatieve bureaus lanceren zij Backstage, een programma voor creatief talent dat de ambitie heeft om de hoofdpodia te veroveren.

Annemarieke Scheperkamp, managing director van ZUID Creatives: “Backstage is ons antwoord op een veranderde arbeidsmarkt en de veranderde behoeften van een nieuwe generatie. We zijn altijd een brand voor talent geweest. Als ZUID Agency Group zijn we één van de hoofdpodia in het Nederlandse marketinglandschap. En daarmee een plek waar veel creatieve studenten bij willen horen en mee willen maken. Vanuit onze groeiambitie en employer branding-strategie willen we in een vroeg stadium in contact komen met onze toekomstmakers.”

Vijf backstagepassen voor een unieke ervaring

Uit talloze talentvolle aanmeldingen zijn vijf ruwe diamanten geselecteerd. Met hun keycord en backstagepas draaien ze mee in de creatieve uitvoering van echte opdrachten, en krijgen ze begeleiding op maat via individuele projecten. Maar daarnaast, en dat is een wezenlijk verschil ten opzichte van traditionele meeloopstages, trekken ze als één volwaardig team op binnen de organisatie. Annemarieke: ”In grote, dynamische en snelgroeiende organisaties als de onze kunnen stagiaires zich onbedoeld soms wat verloren voelen. Door ze als volwaardig team te organiseren en te faciliteren met onder meer een eigen studio, willen we ze laten merken en voelen dat ze er echt bij horen.”

Een battle tegen the best in the bizz

Een ander uniek aspect van Backstage zijn de Brand Battles, iets waar coördinator Loek van den Boogaart erg naar uitkijkt: “Als talent crew nemen ze het op tegen hun begeleiders. In echte cases, met gelijke wapens. Laat dat talent maar zien. Ons salesteam pitcht hun creatieve idee en uitwerking aan onze klanten, samen met ons eigen werk. Door de feedback van onze klanten en prospects terug te geven, krijgen ze een realistisch beeld bij dat wat de markt vraagt en nodig heeft. En kunnen ze ons wellicht nog wat leren.”

Samen groeien

Loek: “Deze onderscheidende aanpak past heel erg bij ZUID Agency Group en ons groepsmotto ‘What goes together, grows together.’ Backstage is de aftrap van een creatieve carrière zoals we die als professionals zelf graag hadden gehad. Behalve een reeks unieke ervaringen, een professionele portfolio en waardevolle contacten, krijg je op je afscheidsfeest een certificaat en getuigschrift waarmee deuren open gaan. Misschien wel bij ons, want we houden je in de gaten.”

De eerste ronde van Backstage start op 29 augustus met de creatieve talenten Zoë de Rooij, Jelle Spoek, Lara Janssen, Rana Altintas en Eva Lampe.

Ben jij er klaar voor? - 

Annemarieke Scheperkamp
Managing Director - Managing Director -

Je doelgroep in beweging krijgen?

Bereik, boei en bind ze met bewegend beeld.
Bel of mail
Annemarieke
.