Naar case overzicht

Achter de bekendste caravan- en campermerken schuilt een stille kracht: Euramax (en haar zusje Amerimax). Het merk levert aluminium bekledingsmateriaal, bijvoorbeeld voor de buitenwanden. Oneindig recyclebaar en duurzaam.

Project Partners: 

Euramax verovert al 50 jaar vanuit Zuid-Nederland de wereld met een bijzondere specialiteit. De buitenwanden van veel bekende camper- en caravanmerken zijn gemaakt van de aluminium panelen van het bedrijf. De panelen zijn weliswaar veelgebruikt, maar het merk erachter nog onbekend. Want net zoals veel andere grote spelers in de maakindustrie werd aan de uitstraling naar de internationale markt en toekomstige werknemers nooit aandacht besteed. Zonde! Want juist in dit soort organisaties zit de innovatie, de expertise en de bevlogenheid die nodig is om groeistappen te zetten.

ZUID zocht én vond onderscheidend vermogen. We vertaalden het in de pay-off ‘On Your Side’ en verwerkten dat in een finetuning van de brand identity, een nieuwe internationale website en allerhande B2B-communicatiemiddelen. Tevens ontwikkelden we een centrale boodschap naar de eindconsument. Reden? Het wordt steeds belangrijker om deze een voorkeur voor aluminium ten opzichte van andere - minder duurzame - materialen te laten ontwikkelen.

Euramax is klaar voor groei. Amerimax werd recent geacquireerd en daarmee ontstaat een multinational die een steeds sterkere speler wordt in het internationale speelveld. ZUID Creatives functioneert als extended marketingteam, gekoppeld aan de directie van Euramax. Samen helpen we het merk een steeds nadrukkelijkere stempel op de industrie te drukken en werken we aan de awareness onder de kampeerder.