Case: JAMwerkt campagne— Dachten wij ook altijd!

JAMwerkt is niet je doorsnee uitzendbureau. De Brabantse organisatie bestaat uit zo’n 20 young professionals. Als geen ander weten zij wat het inhoudt om als jongvolwassene te zoeken naar een toffe startersfunctie of een bijbaan  voor naast je studie. Ze hebben het zelf namelijk meegemaakt. Gevallen en opgestaan. Been there, done that!

Dichtbij de doelgroep dus, en dat is precies hoe JAMwerkt bekend wil staan. Want wie wordt nou niet graag geholpen door iemand die je ook echt begrijpt? De kennis die de professionals van JAM — vanuit hun eigen ervaring — hebben van de doelgroep, is een krachtig middel voor een awareness campagne die nieuwsgierig maakt. Bij JAM kennen ze ook de vooroordelen over werk die leven bij studenten, starters en young professionals. ‘Werk is saai en zeker geen feestje…’

Werken geen feestje? Dachten wij ook altijd!

Geen verantwoordelijkheid als starter? Dachten wij ook altijd!

Niet kletsen werktijd? Dachten wij ook altijd!

Een ander perspectief

Die vooroordelen vormen de basis voor de awareness campagne die ZUID ontwikkelde voor JAM. Het idee: met herkenbare stellingen (lees: vooroordelen) triggeren we de doelgroep, die we daarna in beeld meteen ontkrachten. Want in wie graag een feestje organiseert, kan zomaar een geboren manager schuilen. En voor een sociaal dier is klanten helpen op de werkvloer misschien wel piece of cake.

Dit concept gaven we vorm met snackable campagnevideo’s waarin de boodschap kort en krachtig wordt neergezet. We vergelijken voor jongeren herkenbare privé-situaties met mogelijke werksituaties.

Goed moment, goede plek

De boer op! Met de start van de introweken in de Brabantse studentensteden lanceerden we de campagne voor JAM. In totaal werden de verschillende video’s ruim 970.000 keer getoond, verdeeld over Instagram met Stories, Reels en de feed, Snapchat, LinkedIn, Youtube en de website. Ook offline wisten we met diverse uitingen studenten en starters aan te spreken. Tijdens de introductieweken was de campagne van JAM bijvoorbeeld te spotten op abri’s in studentensteden Eindhoven, Tilburg en Den Bosch. Een campagne met resultaat: vanaf de lancering zag JAM een duidelijke toename in aanmeldingen en sollicitaties. Een mooi voorbeeld van hoe jezelf inleven in de doelgroep kan resulteren in communicatie die écht werkt!

Ben jij er klaar voor? - 

Annemarieke
Scheperkamp
Managing Director - Managing Director -

Je doelgroep in beweging krijgen?

Bereik, boei en bind ze met bewegend beeld.
Bel of mail
Annemarieke
.