Naar case overzicht

Door van IT een accelerator te maken, is Aces Direct van onschatbare waarde voor de klantengroep. ZUID zorgde ervoor dat de glansrol van Aces doorvertaald werd naar een passende uitstraling.

Project Partners: 
No items found.

Aces Direct is een prachtig bedrijf: het blinkt uit in zijn vak en wist afgelopen jaren een fantastische interne cultuur te creëren. Kortom, ‘inside’ zit het bij deze IT-club meer dan goed. Maar een treffende vertaling hiervan in de uitstraling naar de ‘outside’, bleef uit. Sterker nog, die was praktisch onveranderd sinds de aanvankelijke positionering en merkidentiteit werd bedacht, een jaar of twintig geleden. Aan ZUID de taak om de onderscheidende glansrol van Aces Direct binnen het Nederlandse IT-landschap door te vertalen naar een passende uitstraling.

Eerst namen we de positioneringsstrategie onder de loep. Waarom is Aces Direct op aarde, waarom doen ze wat ze doen, zo goed? Wat maakt ze écht anders in de ogen van hun opdrachtgevers en werknemers? We concludeerden dat Aces in staat is hun klanten geen remming te laten voelen op het gebied van IT. Door van IT juist een accelerator te maken, zijn deze IT-sages van onschatbare waarde voor de klantengroep. Dit inzicht vertaalden we naar het merkconcept ‘Blijf gaan’. In lijn hiermee doopten we de werknemers tot ‘aanjagers’ en vervingen we de gedateerde brand identity door een identiteit die eigenheid, snelheid en voortvarendheid ademt.

Aces Direct glimt weer van trots. De trots die ze voorheen intern leken weg te stoppen, stralen ze nu ook uit naar buiten. Richting klanten, maar ook naar werknemers (‘aanjagers’) én potentiële IT-aanjagers. Met een onderscheidende propositie in de markt, een geelgekleurde huisstijl die eruit springt in een blauwe zee van concurrenten en een club aanjagers die weet wat ze doen en waarom ze dat doen. Daarmee stroomlijnden we de positionering en identiteit met de exceptionele prestaties van het bedrijf. Want Aces viel al een paar jaar op rij in de prijzen bij de Dutch IT Awards. We zijn er trots op dat we hebben mogen bijdragen aan de glansrijke toekomst van het bedrijf.