Naar case overzicht

Een rebranding om je vingers bij af te likken. Lees hoe we Plaza, cafetariaformule van Sligro, via creativiteit weer op de (menu)kaart wisten te zetten.

Project Partners: 

Tijdens een pitch overtuigden we het team van Sligro ervan dat we samen cafetariaformule Plaza weer op de (menu)kaart konden zetten. Sligro biedt ondernemers de mogelijkheid om onder de Plaza-paraplu te franchisen. Een goed concept, maar de verouderde uitstraling en toegenomen concurrentie maakten dat de formule minder interessant was voor nieuwe ondernemers en gasten. Aan ZUID de taak om zowel gasten als ondernemers weer warm te laten lopen voor de formule.

Samen met Sligro en enkele betrokken franchisers, scherpten we het merkfundament aan en ontwikkelden we het creatief concept en de bijbehorende pay-off ‘Lekker bij ons’. We zorgden voor een compleet nieuwe huisstijl met logo en vulden de beeldbank met lekker makende product- en sfeerfoto’s. Dit werd doorvertaald in de website, packaging, signing, narrowcasting en het printmateriaal in filialen. Hierna ontwikkelden we tientallen gevatte social posts, losse acties en gimmicks. Ook verleidden we met zes ludieke landelijke campagnes de doelgroep om iets bij hun Plaza-filiaal om de hoek te bestellen en zo bijvoorbeeld voor felbegeerde Plazaadjes of een Piekandel te sparen.

De nieuwe identiteit en de eerste succesvolle acties vormen het fundament voor de verdere groei van Plaza. Kers op de taart, of piek op de boom, was het grote succes van de spaaractie voor de Piekandel. We ontwikkelden niet alleen al het (online) promotiemateriaal voor deze piek in de vorm van een frikandel speciaal, maar wisten ook influencers als Snackspert, Gio en Stefan de Vries te overtuigen de piek op hun kanaal te showen. Dat leverde enorm veel gratis online exposure op, met als hoogtepunt de 174k views voor de reel van Snackspert. Via originele inhakers, spraakmakende spaaracties en toffe campagnes, blijven we ons inzetten om Plaza op de kaart te houden.