Naar case overzicht

Iederal verbindt mensen die zoeken naar waar het in hun leven om draait. Maar de doelgroep wist dat nog niet. ZUID herijkte daarom de strategie, ontwierp een nieuwe identiteit met creatief concept en maakte een marcomplan.

Project Partners: 

Deze case is een mooi voorbeeld van de kracht van ambitie en de noodzaak om daar strak sturing aan te geven. Nadat Iederal in dertien steden evenementen had opgebouwd, kwamen ze in 2022 bij ons binnen met een grondig doortimmerd strategiedocument. Qua evenementen was het so far, so good, maar toch liep er volgens hen iets niet optimaal in de basis. Maar wat? En hoe kunnen we er in co-creatie voor zorgen dat Iederal optimaal op de markt komt?

Soms zijn we een breekijzer, een andere keer een kaasschaaf. In dit traject waren we dat laatste. Laag voor laag werden de zelf gezette stappen ontleed en bekeken, waarbij duidelijk werd dat Iederal onbewust vooral een reputatie had opgebouwd als evenementenorganisator. Terwijl ze een plek voor levensontdekkers willen zijn die mensen faciliteert in waar het voor hen in het leven om draait. Evenementen zijn daarbij een hulpmiddel, niet de core business. Vanuit een herijkte strategie pakten we door met een creatief concept, een nieuwe identiteit en een marketing & communicatieplan.

De aanpak resulteerde in een mediaplan en inmiddels meerdere in co-creatie opgezette campagnes met eigen communicatieflows, die overal opduiken in Tilburg, Arnhem, Den Haag en Utrecht op stations, toiletten van culturele aangelegenheden, in het OV en natuurlijk ook online. Het Iederal van 2023 is overal always-on, en doelgroepen kunnen niet meer om Iederal heen.