Naar case overzicht

Meegaan met een onontkoombare beweging en het toch anders doen. Dat was het vertrekpunt van Prime Dental Alliance. Dit is hoe ZUID hielp om een visie om te zetten in een onderscheidend merk.

Project Partners: 
No items found.

Prime Dental Alliance is een alliantie door en voor mondzorgprofessionals. De oprichters zagen dat ketenvorming in de mondzorg door toenemende complexiteit en wet- en regelgeving niet tegen te houden is. Ze besloten mee te gaan met de trend, maar het wel anders te doen. Hun alliantie zou op de achtergrond facilitaire zaken en zorgen overnemen van praktijkeigenaren. En hen daarbij autonomie bieden en de mogelijkheid om hun eigen identiteit te behouden. ZUID werd al ingeschakeld toen PDA slechts een idee in de hoofden van de oprichters was. Wij houden van een flinke dosis ambitie, dus sprongen we maar al te graag aan boord om PDA te begeleiden tijdens de reis van start-up naar scale-up.

Nog voor de officiële oprichting van de alliantie waren we nauw betrokken bij de ontwikkeling van de alliantie. Zo sloten we aan bij de eerste gesprekken tussen de Founding Fathers. Al creërende leerden we de doelgroepen kennen en ontpopten we ons tot inhoudelijk expert. Op basis van de inzichten uit deze beginfase, ontwikkelden we een passende merkstrategie, merkidentiteit en een pakkende pay-off: ‘Blijf de tandarts die je wilt zijn’. Deze pay-off roept tot op de dag van vandaag positieve emoties op bij de doelgroep én sluit nog altijd perfect aan bij de insteek van de alliantie.

Met de meer dan 1.000 collega’s die de inmiddels alliantie rijk is, is PDA uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de mondzorg. ZUID bouwde mee aan het fundament van het merk en gaf het een stem. En we bleven meegroeien met de toenemende marcom-behoeften van het florerende PDA. Mede daardoor is PDA uitgegroeid tot een sterk (employer) brand, met een grote aantrekkingskracht voor mondzorgprofessionals. Met hun sterke propositie, de grote hoeveelheid aangesloten topspecialisten en met ZUID aan hun zijde, kan PDA ook de komende jaren een gezonde en gefundeerde groei blijven doormaken.