Naar case overzicht

Hoe creëer je een dynamische identiteit waarin 46 scholen en kinderopvanglocaties verenigd worden? En waaruit individuele merkidentiteiten kunnen voortvloeien die naast eenheid, eigenheid uitstralen? Dit is hoe ZUID 46 merkidentiteiten ontwikkelde.

Project Partners: 
No items found.

Xpect013 is een organisatie waarin 46 basisscholen en kinderopvanglocaties in Tilburg zijn verenigd. Na de fusie zetten ze zich gezamenlijk in om het verschil te maken in de ontwikkeling van ieder kind in Tilburg. Dat betekende dat de individuele locaties eenheid moesten gaan uitstralen, met behoud van een persoonlijke stempel. ZUID dacht mee over hoe het overkoepelende Xpect013 vertegenwoordigd kon worden in de logo’s van de individuele locaties. En hoe die logo’s vervolgens vorm werden gegeven. Gestaag schetsten, overlegden en finetuneden we ideeën en ontwerpen. Zodat de locaties en de overkoepelende stichting een nieuw logo zouden krijgen waar ze trots op kunnen zijn.

We ontwierpen eerst het logo voor Xpect013, de overkoepelende stichting. Hierna ontwikkelden we een stramien voor de losse locatielogo’s. Dit bestond uit een ‘X’, uniek patroontje, brand icon en kleurenpalet. Deze dynamische elementen gaven we per locatie vorm door de kenmerken van de school of opvanglocatie goed te bestuderen. Zo kwamen we tot ontwerpvoorstellen die tijdens meetings met de directies in cocreatie verder werden ontwikkeld. De uiteindelijke logo’s weerspiegelen dus het karakter van iedere locatie. En bevatten elementen uit de door ons ontworpen Xpect013-huisstijl. Via brand guides en documenttemplates hielpen we locaties de nieuwe stijl toe te passen.

Het resultaat van onze gezamenlijke inspanningen is dat Tilburg steeds meer Xpect013 kleurt. Fiets je door de stad en passeer je enkele locaties, dan zul je overal hun nieuwe logo aan de gevel zien prijken. Tijdens een interne launch in het Willem II stadion werd onze releasevideo afgespeeld waarin alle 46 logo’s kort op elkaar worden vertoond.