Naar case overzicht

Hoe we wervende ambassadeurs maakten van financiële specialisten.

Project Partners: 

Behalve merkstrategieën bouwen we ook werkgeversmerkstrategieën, en alles wat met employer branding te maken heeft. We noemen het Employer Empowerment. Bij accountants- en adviesorganisatie Moore DRV hadden ze op basis van resultaten in het heden flinke groeiambities voor de toekomst. Maar ook de ervaring uit het verleden dat de mensen die echt bij hen passen lastig te vinden en aan ze te binden zijn. En dus vroegen ze ons een plan tot twee cijfers achter de komma om mensen aan te trekken die heel erg bij ze passen.

Binnen de business is Moore DRV een interessante partij. Totaal anders dan de bekende 'grote vier', maar ook wezenlijk anders dan de talloze kleinere kantoren. Ze gaven aan een eigen cultuur te hebben, en dus begon daar onze aanpak. In gesprekken met het MT gingen we op zoek naar hun onderscheidende vermogen. Die input vertaalden we naar een strategisch en creatief concept waar een cultuurgedreven referral recruitmentcampagne het beste bij paste. Want wie weet er nou beter wie er een aanwinst is voor het team dan de mensen die er al werken?

Doelgroepen uit opleidingen of sociale netwerken van huidige medewerkers gericht benaderen is vaker een effectieve manier gebleken om interessante kandidaten te vinden. In uitingen lieten we medewerkers van Moore DRV als ambassadeurs vertellen over hun bedrijfscultuur, waarbij we voorzichtig door lieten schemeren dat een baan bij Moore DRV het best bewaarde geheim binnen de industrie is. Met de campagne 'deze is nog vrij' toonden we beschikbare lege stoelen. Via kant-en-klare contentpakketten konden medewerkers mensen in hun netwerk benaderen. Ook werden er team incentives geïntroduceerd. Hierdoor steeg het aantal aanmeldingen flink en lag het aannamepercentage hoger.