Naar case overzicht

Hoe we 20 totaal verschillende basisscholen in Meierijstad verbonden in diversiteit.

Project Partners: 

Toen de Brabantse schoolgroepen SKIPOV en SKOSO samengingen, benaderden ze ons met de vraag hoe ze ruim 3500 leerlingen, 400 docenten en andere stakeholders met verschillende locaties, omgevingen, achtergronden en culturen als één en ondeelbare groep konden verbinden. En daarnaast een aantrekkelijke club konden worden voor docenten die een werkomgeving zoeken waarbij het draait om betekenisvol onderwijs. Kijk, dat zijn onderwerpen waar we als communicatieve creatieve strategen graag onze spreekbeurt over houden. Dus gingen we aan de slag.

Als strategie benadrukten we de kracht van diversiteit. Voor het verbindingsverhaal creëerden we een naam, identiteit en intern communicatieplan. Voor het employer brandingverhaal een arbeidscommunicatieplan. Beiden vanuit dezelfde doelstelling: hoe kunnen we de scholen helpen om het iets van hen te maken dat ze zoveel mogelijk zelf uit kunnen voeren? Wij vinden namelijk dat scholen hun geld vooral moeten besteden aan goed onderwijs, niet aan creatieve bureaus. Door kennis en ervaring te delen en vooral een adviserende rol te pakken, creëren we maximale resultaten binnen een minimaal budget.

Als naam bedachten we Verdi, kort voor Verbonden in Diversiteit. De naam kreeg een visuele identiteit, inclusief logo en website die fungeert als landingspagina voor alle aangesloten scholen. Met een communicatieplan, templates, een beeldbank en schrijfwijzer hielpen we structuur en herkenbaarheid aan te brengen in de uitingen naar leerlingen, ouders en andere stakeholders. Met een One Page Strategic Plan (OPSP) en Employer Value Proposition (EVP) werd Verdi een merk waar je als docent wilt werken. Vanwege de diversiteit is er altijd een lokaal waar jouw naam op de deur hoort. Met de gekozen aanpak kan Verdi veel zelf en staan we voor campagnes op afroep voor ze klaar.