Naar case overzicht

Al meer dan 70 jaar draait het bij de Zonnebloem om mensen. Zij vinden dat een lichamelijke beperking nooit een belemmering hoeft te zijn. En ZUID sluit zich bij die ambitie aan.

Project Partners: 
No items found.

Stichting de Zonnebloem laat mensen met een lichamelijke beperking meedoen door alledaagse sociale activiteiten toegankelijk te maken. De Zonnebloem vroeg ZUID om informerende en wervende content voor vrijwilligers, deelnemers en donateurs te co-creëeren voor on- en offline kanalen. Daarnaast helpt ZUID om nieuwe generaties van deze doelgroepen te boeien, te binden en te activeren.

Zonnebloem pakt off- en online diverse podia met onder meer het ZON vrijwilligersmagazine, webartikelen, (fondsenwervende) direct mailings en de jaarlijkse Zonnebloemloterij. We creëerden een nieuwe look-and-feel met een aangepaste tone of voice om de nieuwe generaties meer aan te spreken, te inspireren en te betrekken. We spotten continu crossmediale kansen om voor elk verhaal de kracht van ieder platform optimaal te benutten.

Periodiek lezersonderzoek en bezoekersstatistieken van de website en socialmediakanalen laten zien dat een groeiende groep donateurs, vrijwilligers en deelnemers zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt. In lijn met deze resultaten hebben we de tendens van dalende lotenverkoop weten te keren. Door een aanzienlijke stijging van het aantal verkochte loten maakt de Zonnebloem meer mogelijk voor meer mensen!