Naar case overzicht

Dankzij duurzame wasstrips kunnen milieubewuste consumenten wassen met een schoon geweten. ZUID ontwikkelde het merkconcept en de campagne om van dit product een merk te maken dat de waswereld opschudt.

De wasmiddelenmarkt was traditioneel, massaal en omgeven door … plastic. Zowel in de verpakking als in de samenstelling van menig wasmiddel zit plastic. Onze opdrachtgever zag dat het anders kon en ontwikkelde wasstrips die ieder precies genoeg wasmiddel bevatten voor één wasje. Deze wasstrips zijn 100% afbreekbaar en vegan. Met 0% plastic in of om het wasmiddel. En een supercompacte kartonnen verpakking, wat weer CO2 en sjouwen scheelt. Goed product dus, maar hoe breek je hiermee in op een grote, traditionele markt? ZUID werd gevraagd om van dit duurzame product een merk te maken. En vanuit een doordachte strategie het merk de waswereld op te laten schudden.

Het strategische vraagstuk beantwoordden we met drie merkconcepten die marktonderzoeksbureau Markteffect voor ons toetste bij de doelgroep. Hieruit bleek dat de doelgroep - gematigd milieubewuste consumenten - het meest warm liep voor het concept LIV+LINN. We werkten dit concept verder uit. In onze in-house studio bouwden we een wasruimte na en schoten we de campagne. Hiermee gaven we de marketing en e-commerce vorm. Vanuit onze strategische marketingaanpak vergrootten we met joint promotions, influencermarketing en catchy inhakers op socials de awareness voor LIV+LINN. Ook activeerden we de doelgroep via winacties, proefpakketten en voordelige deals.

Samen met onze opdrachtgever maakten we van een goed product een sterk merk. Dat als market challenger laat zien dat het ook anders kan. Daarmee veroverde LIV+LINN niet alleen een plekje in het hart van milieubewuste consumenten, maar ook in de schappen van menig ecowinkel. De doelgroep kan de wasstrips ook bestellen via de webshop die we opzetten. Bijvoorbeeld na het zien van een toffe inhaker op hun tijdlijn of nadat hun favoriete influencer ze gewezen heeft op de voordelen van het merk. Of omdat ze via de joint promotions met King Louie of HelloFresh zijn warmgelopen voor LIV+LINN en meer willen bestellen. Zodat ze met een schoon geweten wasjes kunnen draaien.