Naar case overzicht

Wat begon als een lokale truckwasserette is nu Europa's grootste netwerk voor truckservices als reparatie, wassen en parkeren. Lees hoe we het merk AVJT door de truckwash haalden en hoe het als TRAVIS uitgroeide tot een begrip.

Project Partners: 

Vrachtwagens vind je nauwelijks op hun thuisbasis en moeten onderweg geservicet kunnen worden. Daarom werd ‘Alles voor je Truck’ opgericht, een netwerk van vrachtwagen-servicepunten voor onder andere wassen, reparaties en parkeren. AVJT afgekort. Het netwerk groeide hard aan zowel de aanbod- als vraagzijde. AVJT kreeg de behoefte om zichzelf meer en meer als merk te profileren voor internationale doelgroepen en stakeholders, waaronder investeerders. De naam, die niet in elk land hetzelfde werd uitgesproken, vormde hierbij een uitdaging. Ook miste het bedrijf een herkenbaar gezicht.

We begonnen met een nieuw strategisch fundament en beschreven de kenmerken van het merk in samenspraak met de opdrachtgever. Dit deden we met intensieve brainstorms, workshops en andere ‘strategische work-outs’. Ook overwogen we tijdens dit proces verschillende richtingen qua merknaam en besloten we dat in dit geval een nieuwe naam noodzakelijk was. De naam TRAVIS ontstond: een merk als personificatie van een denkbeeldige chauffeur. We ontwikkelden een onderscheidende identiteit en een internationale campagne voor alle stakeholders: van Slowaakse chauffeurs tot Zwitserse investment bankers.

Op basis van het merkfundament groeide TRAVIS uit tot internationaal bedrijf. Zo wist TRAVIS met zijn nieuwe voorkomen partnerships met partijen als Shell aan te gaan. Inmiddels kan de logistieke wereld niet meer om TRAVIS heen. Naast het strategisch fundament en de nieuwe merknaam met beeldmerk, ontwikkelden we ook de nodige online en offline middelen. Dennis van Veggel, oprichter TRAVIS, over het resultaat: “Het nieuwe merk is echt onderscheidend. Huidige en potentiële relaties reageren erg enthousiast. Het is het fundament dat nodig was om de organisatie in Europa en wereldwijd in de markt te zetten. Nu kunnen we gas geven!”